Historisk millioninvestering av LSAB i finske Kajaani

«Finland er den tredje største produsenten av saget tømmer i Europa. I området rundt Kajaani, hvor vi har virksomhet, er det for øyeblikket høy aktivitet innen sagbrukindustrien. Derfor gjennomfører vi nå en historisk millioninvestering i vår finske serviceenhet,» sier Martin Andersson, leder for forretningsområdet LSAB.

I 2012 gjennomførte LSAB oppkjøpet av enheten i Kajaani, og virksomheten utfører blant annet slipetjenester for sagblader og båndsagblader. Kunder er hovedsakelig sagbruk og treindustri i Sverige og Finland.

«Vi forbereder nå en utvidelse av virksomheten vår i Kajaani. For å møte den økte etterspørselen, spesielt etter blader for saglinjer fra HewSaw, investerer vi nå i nytt utstyr og også i en ny slipemaskin. Investeringen er den største i selskapets historie,» sier Mika Rahko, administrerende direktør for LSAB Finland.

Slipetjenester er en integrert del av LSABs tilbud. Mange typer verktøy må slipes og omstilles for at kundene skal få mest mulig ut av verktøyene sine. Ved å tilby fullservice for verktøyene sikres kvalitet og ytelse. I tillegg til sliping og omstilling, utføres også balansering, vask, retting og reparasjoner av skadede verktøykropper.

LSAB Wood Solutions er et forretningsområde innenfor LSAB Group, som produserer og selger verktøy for trebearbeiding. Forretningsområdet har en omsetning på omtrent 250 millioner SEK og er en ledende aktør i Nord-Europa. Målet er å etablere seg som en omfattende servicepartner i Europa og være en internasjonal markedsleder innenfor sitt spesialområde.

På vedlagt bilde fra venstre: Mika Rahko, administrerende direktør for LSAB Finland, sammen med sin svenske kollega Lars Vikström, stedlig leder for LSAB Vistträsk.